Go Back

Svekrvine prokule

Ukupno vreme3 hrs
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Prokule, kiseli, kupus, suvo, meso, slanina

Uputstvo

  • Meru za prokule odredite sami prema broju osoba za koje spremate ručak.
  • Kiseli kupus oprati i iseći na četvrtine. Najbolje koristiti male glavice jer su tada četvrtine idealne veličine.
  • Spremiti malo veći lonac za kuvanje. Na dno staviti 3-4 liske kupusa, da pokriju dno.
  • Na liske složiti četvrtke kupusa tako da i one pokriju dno.
  • Na kupus složite suva rebra, (isečena na sitnije komade) i suvu slaninu, takođe isečenu na sitnije komade.
  • Ubaciti 3-4 liske lorbera, desetak zrna bibera a onda sve to pokriti četvrtkama kupusa.
  • Na kraju pokriti sa 3-4 liske kupusa.
  • Sada sve naliti vodom da ogrezne i kuvati oko 2-3 h na tihoj vatri.
  • Napominjem da se u ove prokule ne dodaje ni mast ni ulje. Nalivaju se iskljucivo samo vodom i tako se kuvaju. Jednostavno a preukusno.

Napomene

E ovo su stvarno svekrvine prokule, najlepše prokule koje sam ikada jela. Verujte da sam ostala u čudu, kada sam saznala da ne stavlja ni mast ni ulje, ni alevu papriku, već samo nalije vodom i kuva. Sada i ja tako kuvam i želim svima da prenesem ovaj recept. Svako ko je probao moje prokule, spremljene po svekrvinom receptu, oduševljen je, a ja uvek dobijem pohvale.
Poslovica za danas:
-" Gde nema slaganja, tu nema ni pomaganja."-