Mikserom umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati orahe i prezle i varjačom polako izmešati smesu.
Kašičicom vaditi puslice i ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
Puslice sušiti na 150*C.
Fil:
Umutiti puter sa šećerom, dodati žumanca i otopljeni čokoladu i izmiksatu u kremast fil.
Po dva ohlađena padobranca ili puslice spajati filom. Mogu se dodatno ukrasiti tako što se polovina umoči u čokoladu rastopljenu sa malo ulja.
Napomene
Predivni padobranci. Često sam slušala od moje koleginice Vesne kako pravi padobrance, kako su ukusni, koliko god da ih napravi pojedu se za tren...za sve je bila u pravu, od prve do poslednje reči. Isto to kažu i moji gosti, koje sam počastila padobrancima, posle jedne lepe večere. I šta sad vama preostaje, nego da i vi nekog svog poslužite padobrancima.Poslovica za danas:-" Kada padneš, popraviš krunu i kreneš dalje."-