Go Back

Sufle od čokolade

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Desert
Kuhinja: French
Keyword: Čokolada, mafin, lava, kolač

Sastojci

  • 220 gr čokolade
  • 250 gr putera
  • 4 cela jajeta
  • 160 gr šećera kristal
  • 120 gr brašna mekog

Uputstvo

  • Istopiti na tihoj vatri čokoladu i puter.
  • Posebno umutiti jaja i šećer. Dodati brašno pa još malo izmiksati.
  • U smesu sa jajima dodati istopljenu čokoladu sa puterom i promešati da se sastojci sjedine.
  • Smesu sipati u pleh za mafine ali ne do vrha jer narastaju prilikom pečenja.
  • Sufle peći na 250*C tačno 7 minuta.
  • Poslužiti uz sladoled i maline. Po meni, čokolada i maline su veoma dobri prijatelji i odlično se slažu.

Napomene

Što se tiče recepta za sufle, svugde je isti. Na ovaj način se pravi i po restoranima a i na internetu je na svakoj stranici sa receptima isti, tako da ne možete da pogrešite. Od ove smese se dobije otprilike 18-20 komada. Moj savet je da ispečete tačno onoliko koliko vam treba a ostatak smese poklopite i ostavite u frižider, pa sutradan samo ispecite. Nemojte se iznenaditi ako se smesa stegne, ali pazite kod pečenja, možda će biti potrebno da se peče minut dva duže.
Poslovica za danas:
-" Sve što nam treba je ljubav. Ali i malo čokolade tu i tamo ne škodi."-