Go Back

Figaro štangle

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: Figaro, štangle, oblande, orasi, prženi, šećer

Sastojci

  • 250 gr šećera kristal
  • 250 gr margarina
  • 3 cela jajeta
  • 10 kašika šećera kristal
  • 100 gr oraha seckanih
  • 2 lista oblande velike

Uputstvo

  • U šerpu sipati šećer i pržiti na tihoj vatri da se šećer istopi.
  • Dok se šećer prži, umutiti jaja sa šećerom i ostaviti sa strane.
  • U ispržen šećer dodati margarin iseckan na kockice i mešati dok se margarin ne istopi i smesa ne ujednači.
  • Sada dodati umućena jaja sa šećerom i kuvati oko 5-6 minuta, sve vreme mešajući.
  • Kada se smesa malo zgusnula, ubaciti orahe i izmešati.
  • Skinuti odmah sa ringle. Vruć fil ravnomerno razmazati preko celog lista oblande. Preko staviti drugu oblandu.
  • Preko oblande staviti plato i na njega nešto teško i ostaviti da se ohladi.
  • Oblandu seći na štangle i poslužiti.

Napomene

Ovo je još jedan neizostavni kolač na slavskim tacnama. Zanimljivog izgleda i odličnog ukusa, lako privlači pažnju sladokusaca. Nemam ja tu više šta da dodam.
Poslovica za danas:
-" Kad se lepa žena smeje, novčanik plače."-