U šerpu sipati šećer i pržiti na tihoj vatri da se šećer istopi.
Dok se šećer prži, umutiti jaja sa šećerom i ostaviti sa strane.
U ispržen šećer dodati margarin iseckan na kockice i mešati dok se margarin ne istopi i smesa ne ujednači.
Sada dodati umućena jaja sa šećerom i kuvati oko 5-6 minuta, sve vreme mešajući.
Kada se smesa malo zgusnula, ubaciti orahe i izmešati.
Skinuti odmah sa ringle. Vruć fil ravnomerno razmazati preko celog lista oblande. Preko staviti drugu oblandu.
Preko oblande staviti plato i na njega nešto teško i ostaviti da se ohladi.
Oblandu seći na štangle i poslužiti.
Napomene
Ovo je još jedan neizostavni kolač na slavskim tacnama. Zanimljivog izgleda i odličnog ukusa, lako privlači pažnju sladokusaca. Nemam ja tu više šta da dodam.Poslovica za danas:-" Kad se lepa žena smeje, novčanik plače."-