250grputera ili margarina ako pravite posnu bajaderu
300grplazme mlevene
300grorahamlevenih
100grčokoladeza kuvanje
Glazura:
100grčokladeza kuvanje
3kašikeulja
Uputstvo
U šerpu sipati šećer i vodu i staviti da se kuva. Kada provri kuvati 2-3 minuta pa dodati puter i kuvati dok se puter ne istopi.
Skloniti sa ringle, dodati orahe i plazmu i promešati.
Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo staviti čokoladu i mešati da se čokolada istopi.
Na plato rastanjiti tamni deo debljine malog prsta. Preko toga izručiti svetliji deo pa rastanjiti preko prvog dela.
U šerpici rastopiti čokoladu sa uljem pa preliti preko bajadere.
Ostaviti da se ohladi i stegne.
Iseći na štangle i poslužiti.
Napomene
Bajadera, napravljena po ovom receptu, apsolutno nema greške i ne može da ne uspe. Za mene ovo je najlepši kolač na svetu. Svaki put, kada osetim ukus bajadere u ustima, doživim potpuno isto oduševljenje kao i kada sam je prvi put probala. Jednostavno savršen ukus i tačka.Poslovica za danas:-" Dan bez smeha je izgubljen dan."-