Izmešati brašno, griz, šećer i prašak za pecivo. Podeliti na tri jednaka dela.
Jabuke oljuštiti i narendati. Dodati ulje, šećer, vanilu i cimet.
U plehu, dimenzija 20 x 30 cm, ređati pitu na sledeći način.
Prvi deo suvih sastojaka sipati na dno pleha i poravnati. Preko toga rasporediti polovinu oceđenih jabuka. Preko jabuka ravnomerno sipati drugi deo suvih sastojaka. Drugu polovinu jabuka ocediti i rasporediti u plehu. Preko jabuka posuti treći deo suvih sastojaka i blago utapkati rukama.
Sok koji je ostao od ceđenja jabuka, kašikom preliti ravnomerno preko cele pite.
Pitu peći oko 40 minuta na 180*C. Pečenu pitu pokriti krpom i ostaviti da se ohladi.
Ohlađenu pitu iseći na kocke, posuti prah šećerom i poslužiti.
Napomene
I eto lenje pite za tili čas, za posne i obične dane, za goste i vas same, brza i jeftina a ukusna, meka i sočna...ma prosto se topi u ustima. Videćete i samiPoslovica za danas:-" Što srce ne zapazi, to ni oči ne vide."-