Pirinač dobro oprati i ostaviti da se ocedi, ne kuvati ga.
Crni luk i šargarepu očisti i iseckati na sitno. Ja stavim oboje u električnog secka pa iseckam a može i ručno.
Izdinstati zajedno luk i šargarepu. Kada je gotovo, dodati mleveno meso i ispržiti fil do kraja, tj. dok ne ispari sva voda iz mesa.
U meso dodati pirinač, so, biber i začin i dobro izmešati da se sve izjednaci. Po želji možete i u fil dodati kašičicu aleve paprike i malo još propržiti.
Na kraju skloniti sa ringle i u fil razbiti jedno celo jaje pa ponovo dobro izmešati da se fil sjedini.
Paprike oprati, odstraniti peteljke i deo vrha kao i semenke.
Sada paprike puniti filom tako što ćete pri vrhu ostaviti malo praznog prostora zbog pirinča koji će nabubriti kad bude kuvan.
Svaku papriku zatvoriti tanko isečenim šnitom suve slanine a ostatak slanine poređati između paprika, kao na slici.
Sada napraviti sos. Na malo zagrejanog ulja ispržiti brašno i alevu papriku, kada puste miris naliti vodom, otprilike oko litar ipo i pustiti da sos provri. Posoliti i dodati malo začina.
Vrućim sosom preliti paprike. Potrebno je da paprike ogreznu u sosu pa ako nema dovoljno sosa, slobodno dodati još malo vode dok sos ne pokrije paprike.
Ubaciti u zagrejanu rernu i peći oko sat vremena na 200*C.
Ručak je spreman.