Go Back

Pileća supa

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Pileća, supa, tanjir, kašika
Servings: 4 osobe

Sastojci

  • 500 gr pilećih leđa i vratova
  • 3 komada šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 komad bele šargarepe ili paškanata
  • 1 parče celera koren
  • 1 kašika bibera u zrnu
  • 3 struka svežeg peršuna
  • 1 kocka pileće supe
  • so, začin i rezanca po potrebi

Uputstvo

  • Meso oprati, staviti u dublji lonac, naliti vodom da pokrije meso (malo više) i staviti da se kuva.
  • Kada provri ubaciti šargarepu, celer, paškanat, peršun, biber u zrnu i začin.
  • Crni luk očistiti, iseći na 3-4 koluta i staviti na ringlu da se malo zapeče sa obe strane. Pečeni kolutove luka takođe ubaciti u supu.
  • Kada je meso i povrće kuvano, supu procediti i u proceđenu supu vratiti šargarepu i celer i vratiti na ringlu da vri.
  • Dodati jednu kocku za supu i posoliti po ukusu.
  • Kada počne da vri, staviti rezanca. Pazite sa rezancima: Ako su rezanca domaća, onda možete malo više staviti. Ako su rezanca kupovna, pazite da ne zagustite supu previše, jer će dosta nabubriti.
  • Pustiti da vri par minuta, isključiti ringlu, poklopiti i ostaviti na ringli dok rezanca ne budu gotova.

Napomene

Nema ništa bolje i zdravije, nego ručak započeti jednom dobrom pilećom supicom. Trudite se da vam supa bude što češće na trpezarijskom stolu, pogotovo u hladne zimske dane, jer ništa ne ugreje i ne oporavi telo kao tanjir ukusne i tople supice.
Poslovica za danas:
-" Ono što je smeh za dušu, to je supa za telo."-