Prokuvati mleko, šećer, čokoladu i puter dok se sve ne istopi.
Skloniti sa ringle, dodati kokos i keks i sve dobro izmešati da se smesa sjedini.
Na jedan list oblande rasporediti polovinu skuvane smese. Preko tog fila poređati jaffa keks, čokoladni deo okretati dole na fil. Preko jaffa keksa izručiti ostatak fila i razmazati. Staviti preko toga drugi list oblande, polako rukama pritisnuti oblandu da legne preko fila.
Odozgo staviti neki plato i nešto malo teže na njega da bi se oblanda lepo slegla i sastavila. Ostaviti da odstoji dva sata otprilike.
Iseći na kocke ili štangle i složiti na tacnu za kolače.
Napomene
Evo recepta za jedne ukusne, sočne i izdašne oblande. Dobila sam ga od moje sestričine Ane i zaista sam oduševljena, kao uostalom i svi oni koji su probali ove oblande kada sam ih napravila. Mere su idelane, ne treba ništa ni dodati ni oduzeti, samo probajte i uverite se.Poslovica za danas:-" Tukle se jetrve preko svekrve."-