U dubljem loncu, na ulju izdinstati iseckan crni luk.
Zatim dodati meso isečeno na komade i dinstati oko pola sata uz povremeno dodavanje vode.
Dok se meso i luk dinstaju, kupus iseći na kockice, šargarepu na kolutiće ili krupnije komade i beli luk iseckati na sitno.
Kada voda iz mesa ispari, dodati 1-2 kašičice aleve paprike, propržiti samo toliko da paprika zamiriše i odmah naliti čašu vode.
U lonac zatim dodati iseckan kupus, šargarepu, beli luk i dodati sve začine po ukusu osim soli. Naliti još vode, dok sav kupus ne ogrezne, poklopiti i kuvati oko sat vremena.
Kada je kupus kuvan i meso mekano, jelo je gotovo. Sada ostaje još samo da posolite po ukusu. Ako volite čorbastiji kupus, dodajte još malo vode a ako ne, onda pustite da malo više vode uvri. Po želji možete na samom kraju, kada isključite ringlu, dodati jednu celu svežu papriku.