Mutiti jaja sa šećerom toliko dugo dok smesa ne postane potpuno svetla i gusta. Dodati orahe, izrendanu čokoladu i brašno i polako varjačom izmešati smesu, da se sastojci ujednače.
Smesu prebaciti u pleh dimenzija 20 x 30 cm, obložen pek papirom i peći koru na 180°C oko 20 - 25 minuta. Izvaditi koru iz pleha i ostaviti da se potpuno ohladi.
U manjoj šerpici umutiti žumanca sa šećerom pa skuvati na pari. Ostaviti fil da se ohladi. Posebno u činiju staviti orahe i šećer, pa preliti provrelim mlekom i izmešati. Dodati odmah otopljenu čokoladu, izrendanu koricu i sok od pomorandže, pa sve zajedno izmešati i ostaviti da se ohladi. Umutiti penasto puter, dodati oba ohlađena fila i sve zajedno dobro umutiti mikserom.
Umućen fil naneti preko korice, poravnati i ostaviti u frižider na hlađenje.
U šerpicu sipati šećer i vodu i kuvati dok se ne dobije sirup gust kao za slatko. Kada sa kašike počnu da kaplju po dve kapi, sirup je gotov. Dok se sirup kuva, umutiti belanca u čvrst sneg, pa gotov sirup, dok je još vruć sipati malo po malo u belanca, sve vreme miksajući na najjačoj brzini. Kada se sav sirup potrošio, nastaviti sa mućenjem još nekoliko minuta. Umućen šaum odmah naneti preko nafilovane torte, lepo poravnati i vratiti u frižider.
Ugrejati slatku pavlaku do vrenja, pa preliti preko čokolade za kuvanje, iseckane na manje komade. Ostaviti par minuta da odstoji i izmešati kašikom kako bi se čokolada potpuno istopila. Ostaviti ganaš da se malo prohladi, ali paziti da se ne stegne, pa preliti preko torte i ostaviti tortu da se potpuno ohladi i stegne.
Ukrašavanje uradite po svojoj volji. Možete preko glazure posuti mlevene ili seckane orase, ili ukrasiti šlagom.