Belo meso oprati, posuti so, biber i suvi začin. Sada svaku polovinu grudi, preseći po dužini na pola, pa seći na kocke 4-5 cm dužine.
Svaku kockicu pilećeg mesa umotati u slaninu i nizati na štapić za ražnjić. Nanizati otprilike 5-6 komada, jedan do drugog, ali ih ne sabijati, kako bi se ispekli lepo i između.
Ražnjiće poređati u pleh, obložen papirom za pečenje i peći na 220*C po 20 minuta sa obe strane.
Ražnjiće poslužiti vruće uz prilog po želji.
Ja sam kao prilog poslužila "Rižu sa povrćem" i "Šampinjone u sosu". Recepte za ova dva priloga možete takođe naći na mom sajtu ili You Tube kanalu.
Napomene
Spremite jedan bogat nedeljni ručak, uz vrlo malo truda i namirnica. Ukus je odličan, a s obzirom da je pileće belo meso veoma suvo, ova slaninica mu da potrebnu masnoću, sočnost, a bogami i onaj dimljeni ukus, koji većina nas obožava.Poslovica za danas:-"Ne boj se onih što te mrze, već se čuvaj onih što se pretvaraju da te vole."-