Lisnato testo je najlakše da kupite ono već rastanjeno i uvijeno u rolnu. Ukoliko nije već rastanjeno, uradite to oklagijom, i rastanjite testo u oblik pravougaonika, skroz tanko.
Okrenite pravougaonik, tako da uže strane idu gore i dole. Celu površinu premazati tanko krem sirom po izboru. Ja sam koristila krem sir sa ukusom belog luka.
Sada na gornju polovinu testa rasporediti izrendan kačkavalj, a preko kačkavalja poređati listove šunke, takođe samo na gornju polovinu.
Donju polovinu testa preklopiti preko gornje polovine, one sa kačkavaljom i šunkom. Ovako preklopljeno testo malo pritisnuti rukama, da se slepi, pa iseći na 3-4 dela, pa svaki deo preseći dijagonalno, da se dobiju trouglovi.
Sada svaki trougao uviti u kiflu i ređati u pleh. Kiflice premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći na 200*C oko 25 minuta.
Ispečene kiflice ostaviti da se malo prohlade, pa poslužiti tople uz kiselo mleko ili jogurt.