Umutiti penasto jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Kada smesa postane gusta i svetla, dodati jogurt, ulje i izrendanu limunovu koricu, pa izmiksati.
Nakraju dodati griz, brašno i prašak za pecivo i još jednom umutiti da se sastojci sjedine. Smesu sipati u pleh dimenzija 20 x 30 cm, obložen papirom za pečenje.
Jagode očistiti, oprati i seći na četvrtine, pa poređati preko smese u plehu.
Kolač peći na 180*C oko pola sata. Proveriti čačkalicom da li je kolač ispečen.
Ostaviti kolač da se ohladi, posuti šećerom u prahu, iseći na kocke i poslužiti.
Napomene
Ovo je onaj kolač od sezonskog voća, za koji ima milion recepata...i na čaše, šolje, kašike, šoljice, grame, mililitre itd...Svi su isti, a svaki je u stvari različit, jer glavnu ulogu igra voće, pa samim tim je i ukus potpuno drugačiji. Požurite dok još ima jagoda, pa isprobajte i ovu varijantu.Poslovica za danas:-"Ne idi putem kojim svi idu, ako znaš da ne vodi do dobra."-