U šerpu sipati vodu i ulje i staviti da provri. Kada provri dodati brašno, skloniti sa ringle i smesu dobro izmešati varjačom. Ostaviti da se ohladi. Dok se ova smesa hladi, iskoristite vreme da skuvate fil.
U ohlađenu smesu dodati jedno jaje pa umutiti da se smesa izjednači, zatim dodati drugo jaje pa umutiti i tako redom dok se ne utorše sva jaja. Bitno je da se posle svakog dodatog jajeta, smesa dobro umuti. Sa poslednjim jajetom ubaciti i prašak za pecivo pa sve zajedno umutiti.
Kašičicom vaditi testo i stavljati na podmazan pleh. Uzimati po punu kašičicu i u plehu praviti malo veći razmak između, jer će krofne dosta da narastu.
Peći krofne na 180*C oko pola sata. Ne otvarati rernu dok se krofne peku.
Fil:
Umutiti brašno sa malo mleka da se razbiju sve grudvice. Ostatak mleka staviti na ringlu da provri. U mleko sipati šećera po ukusu, ja sam napisala 10 kašika ali može i više ako želite.
Kada mleko provri, sipati smesu od brašna i uz stalno mešanje skuvati fil. Ostaviti da se ohladi.
U ohlađen fil dodati vanilu i puter i izmiksati da se dobije lep krem.
Pečene i ohlađene krofne presecati oštrim nožem na pola, na donju polovinu staviti punu veliku kašiku fila pa preklopiti gornjim delom krofne. Krofne ređati na plato i posuti ih prah šećerom.
Napomene
Postoje mnogi recepti za Princes krofne, i sa pudingom, i sa dva fila i sa šlagom.. ali ovaj recept je nešto savršeno. Ovaj recept je veoma star i kako uvek kažem, starini dajem prednost. Ovaj krem, u kombinaciji sa krofnama, i u svoj svojoj jednostavnosti je čista fantazija. Nećete moći da verujete da jedan sasvim običan krem ima ovakav neverovatan ukus. Ostaje vam da probate i da mi ostavite komentar, a biće ih sasvim sigurno.Poslovica za danas:-" Dobar glas daleko se čuje a zao još dalje."-