U šerpu sipati šećer i pržiti na tihoj vatri, kako bi se šećer potpuno otopio i karamelizovao. Za to vreme umutiti brašno sa malo mleka, da nema grudvica.
Kada smo od šećera dobili karamel, sipati preostalo mleko i vanilu i nastaviti sa kuvanjem, da se šećer potpuno istopi. U mleko sada sipati smesu od brašna i mleka i skuvati cicvaru.
U skuvan i vruć fil dodati puter i dobro umutiti mikserom, da se puter istopi i smesa ujednači.
Od fila odvojiti 3-4 kašike i ostaviti sa strane, pa naknadno premazati kolač preko poslednje kore.
Preostali fil podeliti na 3 jednaka dela i odmah nafilovati kore, pa ceo kolač opteretiti nečim, kako bi se kore i fil sljubili i kolač ostao ravan.
Kada se kolač ohladio, poslednju koru premazati odvojenim filom i preko narendati belu ili crnu čokoldu. Seći kolač na kocke ili šnite i poslužiti.
Napomene
Šta bih više mogla da kažem o ovim brzinskim kolačima, sa gotovim korama...svaki je na svoj način ukusan, mekan, sočan i atraktivan, naprave se za najkraće moguće vreme, nisu skupi, a gosti svi oduševljeni.Poslovica za danas:-"Kritika u četiri oka je savet, a kritika pred nekim je poniženje."-