Go Back

Karamel mađarica

Ukupno vreme20 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: mađarica, karamel, kolaci, gotove, korice,

Sastojci

  • 1 pakovanje čokoladnih krem kora (4 u pakovanju)

Fil:

  • 250 gr šećera
  • 600 ml mleka
  • 8 kašika brašna
  • 250 gr putera ili margarina
  • 2 kesice vanilin šećera

Uputstvo

  • U šerpu sipati šećer i pržiti na tihoj vatri, kako bi se šećer potpuno otopio i karamelizovao. Za to vreme umutiti brašno sa malo mleka, da nema grudvica.
  • Kada smo od šećera dobili karamel, sipati preostalo mleko i vanilu i nastaviti sa kuvanjem, da se šećer potpuno istopi. U mleko sada sipati smesu od brašna i mleka i skuvati cicvaru.
  • U skuvan i vruć fil dodati puter i dobro umutiti mikserom, da se puter istopi i smesa ujednači.
  • Od fila odvojiti 3-4 kašike i ostaviti sa strane, pa naknadno premazati kolač preko poslednje kore.
  • Preostali fil podeliti na 3 jednaka dela i odmah nafilovati kore, pa ceo kolač opteretiti nečim, kako bi se kore i fil sljubili i kolač ostao ravan.
  • Kada se kolač ohladio, poslednju koru premazati odvojenim filom i preko narendati belu ili crnu čokoldu. Seći kolač na kocke ili šnite i poslužiti.

Napomene

Šta bih više mogla da kažem o ovim brzinskim kolačima, sa gotovim korama...svaki je na svoj način ukusan, mekan, sočan i atraktivan, naprave se za najkraće moguće vreme, nisu skupi, a  gosti svi oduševljeni.
Poslovica za danas:
-"Kritika u četiri oka je savet, a kritika pred nekim je poniženje."-