Šnicle blago istući tučkom za meso i posoliti. Svaku šniclu uvaljati u brašno sa obe strane i ispržiti na masti ili ulju, takođe sa obe strane. Šnicle ne treba dugo da se prže, samo toliko da porumene.
Za to vreme iseći crni i beli luk na sitne kockice. U tiganj, gde su se šnicle pržile, dodati iseckan crni luk i pržiti, da luk postane staklast. Dodati zatim beli luk i alevu papriku i pržiti još minut, dva. Sada dodati pivo i izmešati, da se smesa ujednači.
Ubaciti grančicu ruzmarina, vratiti šnicle u tiganj i dodati malo vode, toliko da pokrije šnicle. Poklopiti tiganj i ostaviti šnicle da se krčkaju oko sat vremena na tihoj vatri. To bi bilo to.
Šnicle poslužiti uz pire krompir, skuvanu testeninu ili nešto treće.
Napomene
Obožavam kada se ručak skoro sam sprema. Odvojite malo vremena da spremite sastojke i onda na tihoj vatri ukrčkate sve te sastojke i ručak gotov. A ne može lepši i ukusniji biti.Poslovica za danas:-"Ne gubi vreme jureći leptire. Uredi svoju baštu i oni će sami doći."-