Prvo skuvati sirup za prelivanje kolača, kako bi se ohladio, dok se kolač ispeče.
U šerpicu sipati sok od pomorandže, vodu i šećer. Ja sam dodala još štapić cimeta i nekoliko kolutova sveže pomoranže. Sirup kuvati na tihoj vatri, da vri 5-6 minuta. Sirup ne treba da bude gust kao za baklavu, već malo ređi. Ostaviti da se hladi.
Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati sve ostale sastojke, dobro umutiti i izliti u podmazan pleh, dimenzija 20 x 30 cm.
Kolač peći na 180*C oko 20-30 minuta. Proveriti čačkalicom da li je kolač ispečen.
Ispečen kolač preliti sa mlakim sirupom i ostaviti ga da se potpuno ohladi i upije sirup.
Ohlađen kolač iseći na kocke i poslužiti sam ili uz kuglu sladoleda.
Napomene
Kolač koji se pravi za kratko vreme i na veoma jednostavan način, a o ukusu neću ni da pričam. Pomorandža do sada ništa nije pokvarila, tako da preporučujem od srca da ga probate.Poslovica za danas:-"Protekla voda ne pokreće mlin."-