Umutiti belanca u čvrst sneg. Dodati šećer pa mutiti mikserom dok se ne dobije potpuno čvrsta smesa. Na kraju dodati sirće i još jednom sve dobro izmiksati. Od ove smese ispeći ukupno 4 korice u plehu dimenzija 20 x 30 cm. Smesu možete mutiti posebno za svaku koricu.
Rernu zagrejati na 250*C, smanjiti na 170*C, ubaciti pleh i peći 20 minuta. Ispečene kore ostaviti da se potpuno ohlade.
Istopiti na pari čokoladu i puter, dobro izmešati i ovom smesom premazati sve 4 korice. Ostaviti da se glazura ohladi i stegne.
U šerpu staviti očišćene, oprane i iseckane jagode. Dodati šećer i polovinu izmerenog soka od jagode i kuvati na tihoj vatri. Posebno umutiti puding sa preostalom koločinom soka. Kada su jagode skuvane, možete ih malo izgnježditi spravom za pire ili štapnim mikserom, zatim dodati umućen puding i skuvati. Ostaviti smesu da se ohladi, pa dodati puter i izmiksati.
Umutiti dobro žumanca sa šećerom. Dodati brašno i mleko, još jednom sve izmiksati, da nema grudvica i skuvati na pari. Ostaviti smesu da se ohladi. Posebno umutiti puter sa šećerom u prahu, pa dodavati kašiku po kašiku ohlađene smese, sve vreme miksajući.
Na tacnu staviti jednu koricu, premazanu čokoladom. Preko staviti voćni fil i ravnomerno premazati koru. Preko voćnog fila, premazati žuti fil, pa pokriti drugom koricom. Ponavljati postupak do kraja. Završiti filovanje korom, pokriti providnom folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći. Sutradan tortu ukrasiti po želji, šlagom ili nečim drugim.
-