U mlako mleko dodati kašičicu šećera i kvasac, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira. Dodati zatim sve ostale sastojke i zamesiti fino glatko testo.
Testo odmah podeliti na dva jednaka dela. Svaki deo malo premesiti i odmah rastanjiti oklagijom u krug, što tanje. Krug iseći na 16 jednakih delova, uvijati kiflice i ređati u pleh, obložen pek papirom.
Isto uraditi sa drugim delom testa, pa kada su sve kiflice uvijene, uključiti rernu na 200*C. Dok se rerna greje, umutiti žumance sa malo mleka, premazati sve kiflice i posuti susamom.
Kada se rerna zagrejala, smanjiti temperaturu na 180*C i ubaciti kiflice da se peku. Potrebno je otprilike 20 minuta.
Ja sam napisala recept za prazne kiflice, koje su i kao takve, izuzetno ukusne. Ali pošto smo mi navikli, da u njima ipak nešto ima, evo predloga: za slanu varijantu, izgnježditi sir, dodati jedno jaje i izmešati, pa na svaki deo testa staviti po kašičicu fila i uvijati kiflice. Za slatku varijantu, kao i uvek, moj savet je da ih pečete prazne, pa ih naknadno punite džemom ili kremom, a pomoću metalnog dodatka za punjenje krofni i ostalih vrsta peciva. I za slatku varijantu, umesto 1 kašičice soli, dodati samo na vrh noža soli.