Go Back

Šnicle u sosu od piva

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Šnicle, sos, pivo,

Sastojci

  • 1 kg šnicli teleće ili svinjske
  • 200 ml paradajz sosa iz tetrapaka
  • 200 ml piva
  • 200 ml mleka
  • 3-4 čena belog luka
  • so, biber, peršun

Uputstvo

  • Šnicle izlupati čekićem za meso, posoliti i svaku uvaljati dobro u brašno.
  • U jednu posudu izmešati sok od paradajza, pivo, mleko, rendani beli luk, so i mleveni biber.
  • U podmazan pekač složiti meso i preliti sosom.
  • Pekač pokriti folijom, foliju izbockati čačkalicom na nekoliko mesta i peći pola sata na 220*C
  • Skinuti foliju pa vratiti u rernu na još pola sata.
  • I ručak je gotov.

Napomene

Ako ste pročitali ovaj recept, sto posto se pomislili " kakav je bre ovo bućkuriš..mleko i pivo pa još paradajz sos." Oni hrabri će da probaju i samim tim sebe i ukućane obradovati ovim divnim šniclama u sosu. Budite i vi hrabri, nemojte sebi uskratiti divan ukus ovog jela.
Poslovica za danas:
-" Hrabrost pruža ono što lepota uskraćuje."-