Umutiti jaja, šećer, jogurt, griz, ulje i prašak za pecivo.
U podmazan pleh staviti jednu koru ravno na dno. Jednu koru ostaviti sa strane za gore.
Svaku koru malo zgužvati, umočiti u smesu i staviti u pleh. Tako uraditi i sa ostalim korama.
Preko kora rasporediti višnje očišćene od koštica. Pleh malo protresti da višnje zađu među kore. Na kraju pokriti korom koju ste ostavili sa strane, premazati uljem i peći.
Ohlađenu pitu iseći, složiti na tacnu za kolače i posuti prah šećerom.
Napomene
Jednog dana, umutim ja ovu smesu sa namerom da savijem pitu sa višnjama, otvorim pakovanje kora, kad ono, sve se izdrobi. I tako ja napravim ovu gibanicu od višanja. Nije mi preostalo ništa drugo nego da izdrobljene kore izmešam sa smesom i višnjama i spakujem u tepsiju. Ispade sasvim lepo i ukusno. Probajte.Poslovica za danas:-" Za jedan dobar dan, mnogo se zlih pretrpi."-