Crni luk i šargarepu sitno iseckati, najbolje u električnom secku. U dublji lonac sipati na dno malo ulja, dodati iseckan luk i šargarepu, malo posoliti i dinstati na tihoj vatri poklopljeno.
Kada su luk i šargarepa omekšali i dobili staklastu boju, dodati iseckan beli luk, kratko propržiti, pa dodati juneće meso iseckano na skroz sitne komadiće.
Dinstati par minuta, sve vreme mešajući , pa naliti otprilike 3 litra vode. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko 45 minuta.
Krompir oljuštiti i iseckati na sitne kockice, dodati u čorbu i nastaviti sa kuvanjem, dok meso ne bude potpuno mekano. Dodati so, biber i začin c po ukusu i skloniti sa ringle.
U manjoj šerpici spremiti zapršku. Ugrejati ulje, dodati brašno i kratko propržiti, pa smesu polako sipati u čorbu, sve vreme mešajući, kako se ne bi stvorile grudvice. Skloniti sa ringle i ostaviti 10 - 15 minuta, da izađe vrelina iz nje. Posebno umutiti žumance sa pavlakom, dodati jednu kutlaču čorbe, sve vreme muteći, pa u jednom cugu smesu izručiti u čorbu i brzo promešati par puta.
Na kraju dodati iseckan peršun, poklopiti par minuta, pa poslužiti.
Da dodam, da u čorbicu možete dodavati još nešto od povrća, po vašem ukusu. Na primer, belu šargarepu, celer, paškanat ili šta već volite.