U jednu veću šerpu staviti sve sastojke i staviti na ringlu da provri uz stalno mešanje. Kada se svi sastojci sjedine fil je gotov.
Na svaku koru oblande sipati otprilike 2 kutlače fila pa kašikom razmazati po celoj oblandi. Preko staviti drugi list oblande pa nafilovati i tako uraditi do kraja. Poslednji list se ne filuje.
Oblande okrećite većim kockama prema gore, tako da fil udje u sve kockice. Fil će biti tečan kada ga spremite ali neka vas to ne brine jer će se stegnuti i biće taman kako treba.
Kada ste nafilovali oblandu, potrebno je da preko nje stavite drugi plato za torte pa na njega nešto teško, kako bi se oblanda lepo sjedinila i slepila. Ostaviti preko noći ili da se ohladi i stegne.
Iseći na štangle ili kocke i poslužiti.
Napomene
Svi koji su probali ove oblande su bili oduševljeni a naprave se bukvalno za nekoliko minuta. Kažu da, sve što je brzo to je i kuso, ali to ni slučajno ne važi za ove oblande. Kada ih jednom budete probali, znaćete o čemu pričam.Poslovica za danas:-" Ženi je najslađi zalogaj - muško srce."-