Pileće belo meso skuvati i ohladiti. Jaje takođe skuvati i ohladiti.
Sve sastojke iseckati na krupno i staviti u električni secko. Dodati limunov sok i malo vode u kojoj se meso kuvalo, pa dobro izblendirati.
Vodu od mesa dodavati malo po malo, da se pašteta ne bi previše razredila. Na kraju probati ukus, pa po potrebi dodati još malo soli i bibera.
Izblendiranu paštetu prebaciti u plastičnu posudu sa poklopcem i odložiti u frižider do uoptrebe.
Namazati na kriške hleba i servirati uz neku salaticu, sir ili šta već volite.
Napomene
Ja sam u ovom receptu napisala neke okvirne mere. Vi ćete svakako odrediti mere prema vašim potrebama, kao i začine koje želite da dodate. Možete joj pojačati ukus dodatnim začinima, kao i izbaciti neke koji vama ne odgovaraju. U svakom slučaju, biće zdravija od kupovne.Poslovica za danas:-"Kada imaš više nego što ti treba, napravi duži sto, a ne veću ogradu."-