Go Back

Pileća pašteta od belog mesa

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Doručak, Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: ileća, pašteta, namaz, domaća,

Sastojci

  • 200 gr pilećeg belog mesa skuvanog
  • 1 celo jaje skuvano
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 1 mala kockica putera
  • 1 kašika limunovog soka
  • malo vode u kojoj se kuvalo belo meso
  • so, biber i peršun

Uputstvo

  • Pileće belo meso skuvati i ohladiti. Jaje takođe skuvati i ohladiti.
  • Sve sastojke iseckati na krupno i staviti u električni secko. Dodati limunov sok i malo vode u kojoj se meso kuvalo, pa dobro izblendirati.
  • Vodu od mesa dodavati malo po malo, da se pašteta ne bi previše razredila. Na kraju probati ukus, pa po potrebi dodati još malo soli i bibera.
  • Izblendiranu paštetu prebaciti u plastičnu posudu sa poklopcem i odložiti u frižider do uoptrebe.
  • Namazati na kriške hleba i servirati uz neku salaticu, sir ili šta već volite.

Napomene

Ja sam u ovom receptu napisala neke okvirne mere. Vi ćete svakako odrediti mere prema vašim potrebama, kao i začine koje želite da dodate. Možete joj pojačati ukus dodatnim začinima, kao i izbaciti neke koji vama ne odgovaraju. U svakom slučaju, biće zdravija od kupovne.
Poslovica za danas:
-"Kada imaš više nego što ti treba, napravi duži sto, a ne veću ogradu."-