Šnicle istući čekićem za meso, posoliti i začiniti suvim začinom. Ja sam ovo uradila prethodni dan i ostavila ih u frižider da prenoće.
Začinjene šnicle valjati u prezle, u jaja, pa ponovo u prezle i ispržiti na ulju sa obe strane, da porumene.
Ispržene šnicle poređati u pekač sa poklopcem ili neku veću šerpu. Preko šnicli posuti iseckan beli luk i peršun. Šnicle možete ređati i u dva reda, ukoliko spremate veću meru, a između posuti beli luk i peršun.
U manju šerpicu sipati pola litra vode, staviti jednu goveđu kocku i pustiti da provri i da se kocka istopi. Supu preliti preko šnicli, poklopiti i peći na 180*C oko sat vremena.
Za to vreme spremiti prilog po želji i poslužiti uz vruće šnicle. Ja sam se odlučila za klasiku, tj. za pire krompir i zalučene paprike.
Napomene
Koliko su ove šnicle ukusne, mekane i sočne, uverićete se samo ako ih spremite. Po originalnom receptu, šnicle se prelivaju sa belim vinom i vodom (150 ml vina i 350 ml vode), ali pošto ja ne volim vino u jelu, odlučila sam se za supu od kocke i nisam pogrešila. Vi uradite po vašoj želji i ukusu.Poslovica za danas:-"Ne zaboravi male činove ljubaznosti i ne pamti male mane."-