Urme potopiti u mlaku vodu i ostaviti da odstoje pola sata. Ja sam podelila urme u dve činije, u jednu stavila 15 komada, koje su potrebne za koru, a u drugu činiju potopila 10 urmi, za fil.
U električni secko staviti ovsene pahuljice, kakao, kokosovo ulje i 15 urmi i sve zajedno izblendirati. Smesa će biti mrvičasta, zato je potrebno da se dodaje voda u kojoj su bile potopljene urme. Vodu dodavati postepeno, po 2-3 kašike, kako se smesa ne bi previše razredila.
Najbolje je da izblendiranu smesu prebacite u činiju i rukom umesite do željene gustine. Pod rukom ćete najbolje osetiti da li je smesa dovoljno mekana.
Sada smesu prebaciti u okrugli kalup na rasklapanje, obložen papirom za pečenje, prečnika 20 cm.
Za fil nam je takođe potreban secko, pa u njega ubaciti 10 urmi koje su bile potopljene u vodu, chia semenke, bananu, maline i med. Sve zajedno dobro izblendirati i gotov fil sipati preko kore u kalupu.
Spremljen kolač odložiti u zamrzivač na 3-4 sata, zatim skinuti obruč, iseći i poslužiti.
Pre sečenja, ostaviti kolač par minuta na toplom, da se malo otkravi. Samo još da dodam, da fil ne može potpuno da se stegne i bude želatinast, zato je najbolje služiti ga kao sladoled. Ukoliko želite da fil bude potpuno čvrst, ništa ne smeta da u njega dodate 1 kesicu želatina ili par kašika ovsenih pahuljica.