U malo veću šerpu sipati mleko, šećer, griz i kokos i staviti na ringlu da se kuva. Kada se griz skuva i smesa postane gusta, dodati puter i mešati da se puter potpuno istopi.
Na kraju dodati mleveni plazma keks i smesu dobro izmešati. Vruću smesu prebaciti u kalup po želji i poravnati. Moj pleh je bio dimenzija 20 x 30 cm, a možete koristiti i okrugli kalup prečnika 24-26 cm.
U drugoj šerpici istopiti slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje, dobro izmešati i preliti odmah preko kolača. Ostaviti kolač na sobnoj temperaturi da se ohladi, pa prebaciti u fižider.
Iseći kolač na kocke, ukrasiti po želji i poslužiti.
Za glazuru možete koristiti i belu čokoladu, samo smanjite količinu slatke pavlake. Istopite 100 ml slatke pavlake i 300 gr bele čokolade i prelijte preko kolača. Ja lično više volim crnu čokoladu, pa taj ganaš i koristim.
Napomene
Uvek kažem "gde je plazma keks, tu greške nema", tako da, što se ukusa tiče, savršen je. Kolač koji se napravi veoma brzo, a ima prostora i za razne kombinacije. Već imamo kombinaciju sa makom, evo je sada sa kokosom, a probaćemo i neke druge ukuse, šta nam teško. Poslovica za danas:-"Kada se život promeni i postane teži, ti promeni sebe i postani jači."-