Umutiti jaja i so penasto. Dodati ulje, vodu i prašak za pecivo i izmešati.
Na kraju dodati izgnježeden sir i još jednom izmešati.
Spremiti pleh dimenzija 20 x 30 cm. Na dno staviti ravno dve kore, a krajeve prebaciti preko ivica pleha.
Svaku koru malo pocepati, zgužvati i potopiti u umućenu smesu. Sada koru blago iscediti i tako zgužvanu staviti uz gornju ivicu pleha. Isto uraditi sa ostalim korama i ređati jednu do druge u plehu, dok se pleh ne popuni skroz.
Ostaviti dve kore za kraj, pa njima pokriti gibanicu, a krajeve zadenuti sa strane. Gibanicu odozgo premazati uljem i poprskati kiselom vodom.
Peći na 180*C oko sat vremena. Izvaditi i ostaviti da se malo prohladi. Iseći toplu gibanicu i poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko.
Napomene
Ovo je najobičnija verzija gibanice, koju veoma često spremam, kada hoću da spremim onako nešto, što se kaže "na brzaka i otprilike." Uprkos tome, odličnog je ukusa.Poslovica za danas:-"Prazna glava svaka je ohola, prazne tikve po vodi plivaju."-