U šerpicu sipati šećer i vodu i kuvati par minuta od kada provri. Dodati margarin, iseckan na kockice i pustiti da se potpuno istopi, sve vreme mešajući.
Na kraju dodati mlevene orahe, izmešati, pa dodati mleveni keks i ponovo sve izmešati, da se sastojci sjedine.
Ostaviti smesu da se malo prohladi. Ukoliko se desi da vam je fil malo ređi, dodajte slobodno još par kašika mlevenog keksa, a možete gustinu korigovati i mlevenim orasima, poenta je da nećete ništa pokvariti.
Kada se fil malo prohladio, nafilovati sve korice, osim poslednje, pa opteretiti nečim, kako bi se fil sljubio sa koricama.
U prah šećer dodati vruću vodu, limun i ekstrat maline i sve dobro izmiksati žicom, ručno ili mikserom. Glazuru odmah preliti preko nafilovane rozen torte i ostaviti da se kolač potpuno ohladi i glazura stegne.
Kolač seći na kockice ili štangle, po potrebi i poslužiti.