U mlako mleko dodati kašičicu šećera i izmrvljen kvasac i ostaviti da se kvasac aktivira. Dodati zatim sve ostale sastojke i umesiti fino, glatko testo, koje se ne lepi za ruke. Testo prebaciti u kesu za zamrzivač i ostaviti u firžider na pola sata.
Posebno u činiju sipajte mlevene orahe i šećer i izmešajte. Takođe spremite džem, da vam bude pri ruci.
Ohlađeno testo podeliti na 3 dela. Kolač ima 4 korice, ali kada rastanjite ove tri kore, skroz tanko i isečete ih na odgovarajuće dimenzije, ostaće vam sasvim dovoljno testa od sve tri kore, za onu poslednju, četvrtu.
Rastanjiti jedan deo testa, iseći na dimenzije 24 x 34 cm, prebacite u pleh istih dimenzija, obložen papirom za pečenje. Koru premazati džemom od kajsija i preko posuti 1/3 mešavine oraha i šećera, pa ravnomerno rasporediti preko džema. Postupak ponoviti sa ostala dva dela testa.
Ostatke testa od prethodna tri dela, premesiti i rastanjiti u onu poslednju, četvrtu koru, kojom pokrijemo kolač. Složen kolač blago utapkati rukama i izbockati viljuškom. Peći na 180*C oko pola sata.
Posebno istopiti čokoladu, ulje i margarin i preliti glazuru preko ispečenog kolača. Ostaviti kolač da se potpuno ohladi, a najbolje preko noći, kako bi dobio pravu strukturu i ukus.
Seći na šnite ili kocke po potrebi, a ostatak čuvati na sobnoj temperaturi.