1šakasremuša, zelja, spanaća ili nekog drugog zeleniša
ulje, so i biber
Uputstvo
Na malo ulja izdinstati iseckan praziluk. Nije potrebno dugo dinstanje, samo koliko da praziluk odmekne.
Šargarepu i krompir izrendati ili iseckati na kockice.
Naliti oko 2 litra vode, pa dodati pirinač, krompir i šargarepu. Pokolopiti i kuvati na tihoj vatri.
Na pola kuvanja dodati jednu šaku nekog zeleniša i nastaviti sa kuvanjem. Ovaj deo nije obavezan, ja sam imala sremuš, pa sam dodala. Vi možete upotrebiti nešto drugo, a ne morate više ništa dodavati, nećete pogrešiti.
Kada je povrće skuvano, skinuti sa ringle, dodati so i biber po ukusu, malo prešuna i poklopiti da odstoji 5-10 minuta. Poslužiti vruću supu.
Napomene
Jedna divna, mirisna i ukusna posna supica. Kada krene proleće, i kada zeleniš počne da buja, prosto ne znate šta ćete pre da uberete i od čega ćete pre da napravite salatu, supicu ili glavno jelo. Iskoristite ove lepe i tople dane za šetnju po livadama i šumama, a ujedno donesete kući punu kesu zdravlja.Poslovica za danas:-"Bolje se i od pola puta vratiti, nego rđavim putem do kraja ići."