Sipati mleko i šećer u šerpicu i staviti na vatru da provri. Dodati margarin iseckan na kockice i mešati sve vreme, da se margarin istopi.
Smanjiti vatru na najmanje, dodati so, vanilu i mak i kuvati tako na tihoj vatri oko 5 minuta. Skloniti sa vatre, dodati čokoladu i izmešati da se čokolada istopi. Na kraju dodati mleveni keks, izmešati i ostaviti fil desetak minuta, uz povremeno mešanje, da se malo prohladi. Fil ne treba da se ohladi, već samo da izađe iz njega ona vrelina, koja može da dovede do toga da korice postanu žilave.
Kada se fil malo prohladio, nafilovati korice i blago ih opteretiti nečim, kako bi se korice i fil fino sjedinili.
Kada se kolač ohladio, otopiti čokoladu sa uljem, pa kolač preliti glazurom. Preko ove čokoladne glazure, dok je još topla, možete na nekoliko mesta sipati po kašičicu istopljene bele čokolade i čačkalicom napraviti šare.
Ostaviti da se glazura stegne, iseći na kocke ili štangle i poslužiti.