Za ovu čokoladu sa rižom u obliku krofni, biće vam potreban silikonski kalup za krofnice. Ukoliko ga nemate, ne očajavajte, jednostavno napravite neki drugi oblik i to je to.
Dakle, u posudi istopiti crnu i belu čokoladu. Dobro promešati, pa dodati ekspandirani pirinač. Još jedno sve izmešati.
Ovom smesom puniti kalup za krofnice ili smesu rastanjiti u neki četvrtasti kalup, pa ostaviti u frižider da se smesa ohladi i stegne.
Vaditi krofnice iz kalupa i ukrasiti po želji, crnom ili belom čokoladom. Ukoliko ste smesu rastanjili u četvrtasti pleh, samo je izvadite iz pleha i isecite na štangle.
Napomene
Od deteta sam obožavala čokoladu sa rižom i to se kod mene nije promenilo. I dan danas bih se, pored svih mogućih ukusa čokolade, prvo uhvatila za čokoladu sa rižom. Možete onda da zaključite koliko mi je ovaj recept, ovako jednostavan, brz i sa malo sastojaka, prosto fantastičan. Bukvalno je istog ukusa kao kupovna čokolada sa rižom, možda čak i malo ukusnija.Poslovica za danas:-"Potajni ugljen najgore ožeže."-