Predlažem da prvo skuvate fil. Dakle, skuvati puding na sasvim uobičajen način, pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Sada spremamo rolat. Umutiti dobro jaja sa šećerom i vanilom. Smesa treba da postane skroz svetla i gusta, znači mutiti dovoljno dugo dok se to ne desi. Sada dodati vodu, brašno i prašak za pecivo, pa polako varjačom izmešati smesu.
Smesu izručiti u pleh dimenzija 30 x 40 cm, obložen papirom za pečenje. Rolat peći na 180*C oko 10-15 minuta.
Vruć rolat prevrnuti na krpu, skinuti papir za pečenje, odmah premazati džemom po izboru i uviti u rolat. Ostaviti rolat da se potpuno ohladi.
U ohlađen fil dodati puter i sve dobro izmiksati da se dobije fina, kremasta struktura. Ovim filom napuniti dresing kesu i staviti nastavak za špric po izboru.
Ohlađen rolat iseći na kriške, složiti na tacnu za kolače i ukrasiti umućenim filom, pomoću dresing kese. Ukoliko nemate dresing kesu, to možete uraditi običnom kesom za zamrzivač. Napunite kesu filom, na jednom ćošku kese napraviti makazama otvor i polako istiskati fil preko rolata.
Nafilovane rolatiće ukrasite po želji ili ih obogatite nekim voćem.