Krompir oljuštiti, iseći na pola, pa svaku polovinu na četiri dela. Isečen krompir ubaciti u šerpu, sipati vodu, dodati kašičicu soli i skuvati krompir do pola. Ovako napola skuvan krompir procediti i ostaviti sa strane, dok se ulje zagreje.
U vatrostalni činiju ili tepsiju, sipati ulje da pokrije dno. Ubaciti u zagrejanu rernu, da se ulje dobro zagreje. Izvaditi tepsiju iz rerne i ubaciti proceđen krpompir. Krompir posoliti, poprskati malo mlevenog bibera ako volite i sve dobro izmešati.
Tepsiju sada vratiti u rernu, zagrejanu na 250*C i peći dok krompir ne dobije zlatno žutu boju.
Dok se krompir peče, spremiti preliv. Iseckati sitno beli luk, dodati maslinovo ulje i pola kašičice suve ili sveže mirođije i izmešati.
Ispečen krompir izvaditi iz rerne, još malo posoliti i preliti smesom od belog luka. Izmešati i poslužiti vruć uz meso, ribu ili neku zanimljivu salatu.
Napomene
Ukus ovako spremljenog krpompira ne može da se opiše. Sprema se veoma brzo i lako, a ocena je čista desetka. Od srca preporučujem da ga probate.Poslovica za danas:-"Kada se klovn useli u dvor, on ne postane kralj, već dvor postane cirkus."-