Pasulj skuvati, ali paziti da se ne raspadne. Ja ga operem, nalijem vodom i kuvam oko jedan sat. Zatim šerpu poklopim, umotam u ćebe i ostavim preko noći. Sutradan punim paprike na sledeći način:
Paprike potopiti u toplu vodu i ostaviti oko sat vremena, da odmeknu. Za to vreme spremiti fil.
Izdinstati na ulju iseckan crni luk. Pred kraj dodati iseckan beli luk i samo kratko propržiti. Zatim dodati 1-2 kašike brašna, kašičicu aleve paprike i još malo pržiti, da aleva paprika zamiriše.
Na kraju ubaciti skuvan i porceđen pasulj, posoliti, dodati malo bibera i neki list lorbera, sve dobro izmešati i ako je potrebno, dodati malo vode u kojoj se pasulj kuvao, kako bi dobili finu kompaktnu smesu.
Uzeti vatrostalnu činiju ili neku šerpu, koja sme u rernu. Na dno sipati 2 kutlače pasulja, samo da pokrije dno. Paprike ocediti, puniti ih filom i ređati preko pasulja u vatrostalnoj činiji.
Kada su sve paprike napunjene i poređane, preko i između njih, rasporediti ostatak pasulja. Ako je potrebno, sipati još malo vode, po vrhu posuti iseckan peršun, poklopiti i pravac rerna.
Paprike sa pasuljem peći na 200*C oko jedan sat.