Go Back

Cvetići sa makom

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Keks, Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: keks, mak, puter, božić, lincer

Sastojci

  • 250 gr putera ili margarina
  • 150 gr šećera
  • 2 kesice vanile
  • 1 celo jaje
  • 1 žumance
  • 1 kašika soka od limuna
  • izrendana korica jednog limuna
  • 50 gr mlevenog maka
  • 500 gr brašna

Uputstvo

  • Umutiti penasto puter, vanilu i šećer. Dodati ostale sastojke, osim brašna, pa još jednom sve izmiksati.
  • Na kraju dodavati brašno, malo po malo, i umesti fino, glatko testo.
  • Testo rastanjiti oklagijom, na debljinu pola prsta, pa modlicama vaditi razne oblike i ređati u pleh.
  • Keks peći na 180*C oko 15 minuta.
  • Keks možete posuti šećerom u prahu, ukrasiti ih tačkicom marmelade na sredini ili ih ukrasiti čokoladom, a sve po želji i ukusu.

Napomene

Ove sam kekse pravila dva puta za redom u roku od par dana. Ma prosto se pojedu u dahu, koliko su ukusni i prhki. Inače, možete ih praviti i kao Lincer keks, možda će biti još atraktivniji na izgled. Vama prepuštam odluku.
Poslovica za danas:
-"Ruka ruku pere, a obraz obadve."-