U malo mleka razmutiti šećer i gustin, a ostatak mleka staviti da provri. U vrelo mleko dodati razmućenu smesu i skuvati. Skloniti sa ringle i odmah dodati kokos, pa dobro izmešati. Ostaviti da se ohladi.
Tamni deo:
Pomešati keks, kakao i šećer u prahu. U smesu dodati sok, rum i otopljen margarin, pa umesiti smesu rukom.
Uzeti plastičnu cediljku za limun, okrenuti je naopako i u udubljenje staviti providnu foliju. Na dno, do polovine staviti beli deo i dobro pritisnuti. Preko belog dela staviti tamni deo do vrha i takođe dobro pritisnuti dlanom.
Sada izvaditi kolač sa sve folijom, skinuti foliju i posuti kokosom. Isto uraditi sa preostalom smesom.
Ostaviti kolibe u frižider do služenja.
Napomene
Recept nađoh na blogu "Minjina kuhinjica", pa reših da ga isprobam za jednu prigodu. Originalni recept je u posnoj varijanti, gde je korišćeno bademovo mleko i posni mleveni keks. Ja ih nisam pravila u vreme posta, pa sam odlučila da napravim mrsne, mada lično mislim da nema neke razlike u ukusu. U svakom slučaju, kolibe su fantastične i za oko i za nepca.Poslovica za danas:-"Staro drvo se ne da presađivati."-