Banane izgnježditi viljuškom ili gnječilicom za pire krompir.
Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati vanilu, so, puter, jogurt i banane i još jednom izmiksati. Na kraju dodati brašno, prašak za pecivo i čokoladne kapljice i izmešati polako špatulom.
Smesu izručiti u pleh za hleb, dimenzija 10 x 30 cm, obložen papirom za pečenje.
Hleb peći na 175*C oko 60 minuta. Proveriti čačkalicom, da li je hleb pečen. Ukoliko je potrebno, u toku pečenja, pokriti papirom za pečenje, da ne bi pregoreo po vrhu.
Pečen hleb izvaditi iz pleha i ostaviti da se potpuno ohladi. Posuti obilato šećerom u prahu, iseći na šnite i poslužiti uz kaficu.
Napomene
Ovo je do sada najbolji recept za banana hleb, koji sam pravila. Bukvalno ostane sočan i mekan, i po 3-4 dana, pod uslovom da preživi toliko dugo. Savršen je-Poslovica za danas:-"Da se prava istina pozna, treba čuti dva zvona."-