U šerpicu sipati šećer i vodu i staviti da vri 1-2 minuta. Dodati čokoladu i margarin, pa mešati da se sve istopi.
Skloniti sa ringle, dodati mlevene orahe i mleveni keks i sve dobro izmešati. Smesu podeliti na dva dela i ostaviti da se malo ohladi, da bude mlako. Ukoliko je smesa malo ređa, slobodno dodajte još malo keksa.
Na jedan list oblande, na stranu sa većim kockicama, sipati 1/2 fila i ravnomerno razmazati. Preko fila rasporediti jafa keks, jedan do drugog, čokoladnim delom ka dole. Preko jafa keksa sipati drugu polovinu fila i ravnomerno razmazati.
Sve pokriti drugim listom oblande, većim kockicama ka filu, pokriti papirom za pečenje i opteretiti nečim, da se fil i oblande sljube.
Kada se oblanda ohladila i stegla, iseći na štangle ili kocke i poslužiti.
Napomene
Ništa lakše ni brže, a ništa ukusnije. Već sam ga stavila na spisak za slavske kolače. Da ne pričam o tome koliko je izdašna i što duže stoji to je lepša, mekša i ukusnija.Poslovica za danas:-"Svako jutro po jedna kašičica meda, jer med u vaš organizam uvodi red. "