Umutiti penasto jaja sa šećerom i vanilom. Dodati sve ostale sastojke i još jednom izmiksati, da se sastojci sjedine. Smesu podeliti na dva jednaka dela, pa jedan deo sipati u podmazan pleh, dimenzija 17 x 27 cm ili neki drugi sličnih dimenzija. Ja sam kolač pekla u vatrostalnoj činiji.
Staviti koru da se peče na 175*C oko desetak minuta, samo da blago porumeni i uhvati koricu po vrhu.
Za to vreme skuvati fil. U hladno mleko dodati šećer, vanilu i gustin i staviti da se kuva, sve vreme mešajući. Kada se fil skuvao i zgusnuo, sipati slatku pavlaku, dobro izmešati i skloniti sa ringle. Dodati zatim belu čokoladu i kokos i izmešati, kako bi se čokolada istopila i sastojci sjedinili.
Fil podeliti na dva dela, pa jedan deo sipati preko zapečene korice i poravnati. Preko fila sipati drugi deo testa i vratiti u rernu da se ispeče do kraja. Peći i dalje na 175*C još oko 20 minuta.
Sipati mleko i šećer u činiju i mešati, kako bi se šećer istopio. Kada je kolač pečen, preliti odmah zašećerenim hladnim mlekom i ostaviti par minuta, da kolač upije mleko.
Na kraju preko kolača sipati drugu polovinu fila, pažljivo razmazati i na kraju posuti obilato kokosom.
Ostaviti kolač da se ohladi. Hladan kolač iseći na kocke, pa svaku kocku ukrasiti lešnikom, bademom, nekom kokos kuglicom ili nečim što vam je pri ruci.