Pripremiti sve sastojke.
Umutiti 5 celih jaja i sve ostale sastojke gore navedene. Jedno jaje ostaviti sa strane za premazivanje gibanice.
Podmazati jednu okruglu tepsiju ili malo veću šerpu pa na dno staviti dve kore ravno da pokriju dno. Takođe dve kore ostaviti sa strane jer će trebati za pokrivanje gibanice.
Zgužvati blago jednu koru, umočiti u fil pa staviti u tepsiju.
Isto uraditi sa ostalim korama. Ako ostane fila slobodno ga izručite preko kora.
Sada prekriti gibanicu sa one dve kore koje ste odvojili, a krajeve zavući sa svih strana da ne štrče. Izbockati nožem na nekoliko mesta.
Umutiti jaje koje je odvojeno na početku sa malo kisele vode i ulja, po jednu malu šoljicu otprilike, pa preliti preko gibanice.
Gibanicu ubaciti u hladnu rernu pa je uključiti na 200*C. Peći otprilike oko 45 minuta. Izvaditi i pokriti krpom da odstoji desetak minuta.
Evo kako izgleda kada se iseče i posluži uz jogurt.
A evo kako izgleda 15 minuta kasnije.