U šerpu sipati 200 gr šećera i pržiti na tihoj vatri, da se šećer istopi i karamelizuje. Dodati zatim 500 ml mleka i pustiti da vri, kako bi se šećer potpuno istopio i sjedinio sa mlekom.
U činiju sipati ostatak mleka (100 ml), dodati šećer i brašno i dobro umutiti da nema grudvica. Smesu sipati u kipuće mleko i skuvati fil.
Fil skloniti sa ringle, dodati puter i dobro izmiksati mikserom. Od smese odvojiti 2-3 kašike, i ostaviti sa strane za premazivanje pite preko poslednje kore.
Ostatkom fila nafilovati kore, opteretiti nečim i ostaviti da se kolač sjedini i ohladi. Na kraju, preko poslednje kore, premazati fil, koji ste odvojili sa strane i preko narendati čokoladu. Takođe, preko poslednje kore možete staviti čokoladnu glazuru ili samo posuti šećerom u prahu.
Što se kora tiče, ja sam koristila krem kore, njih je 4 u pakovanju, a mogu se koristiti i medene kore ili korice za rozen tortu.
Inače, nafilovan kolač ne bi trebalo pokrivati bilo kakvom folijom, da se kolač ne bi potpario i kore postale žilave.
Kolač seći na kocke ili štangle i poslužiti.