Paprike oprati, izdubiti i izvaditi semenke.
Krompir oljuštiti i iseckati na sitne kockice. Krompir možete i izrendati na krupno ili iseckati u električnom secku, samo paziti da se ne samelje previše, već ostaviti onako malo krupnije.
U krompir dodati so, suvi začin i biber, pa izmešati. To je neka osnova za ovaj fil od krompira, a sve ostalo je po vašem ukusu. Recimo, možete iseckati jednu glavicu crnog luka, živog ili izdinstanog, i dodati u krompir.
Možete u krompir dodati jednu manju tikvicu, izrendanu na krupno i oceđenu. Takođe, možete u krompir dodati kašiku - dve kajmaka, kisele pavlake ili nekog krem sira.
Spremiti tepsiju, sipati ulje da pokrije dno, pa puniti paprike i ređati u tepsiju. Ukoliko vam ostane fila, rasporedite ga između paprika.
Ovako napunjene paprike peći u rerni, zagrejanoj na 200*C oko 45 - 50 minuta.
Poslužiti tople paprike.