Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti penasto i ostaviti sa strane.
Posebno umutitit žumanca sa šećerom u prahu. Dodati puter i istopljenu čokoladu i sve dobro izmiksati. U to dodati umućena belanca, pa varjačom polako izmešati da se smesa izjednači.
Tortu ređati u okrugli kalup na rasklapanje, prečnika 24 cm.
U mleko dodati rum po ukusu, a ako ne volite rum, vi ga izostavite.
Piškote kratko potapati u mleko i ređati po dnu i okolo po stranici kalupa. Sada sipati polovinu fila, poravnati, pa složiti drugi red piškota.
Preko piškota sipati ostatak fila, a preko složiti poslednji red piškota, prethodno potopljenih u mleko. Celu tortu pokriti providnom folijom i ostaviti u frižider na nekoliko sati, da se potpuno ohladi i stegne.
Ohlađenu tortu prevrnuti na tacnu i ukrasiti šlagom po želji.