Jabuke izrendati i preliti limunovim sokom da ne potamne. Dodati šećer i cimet po ukusu i izmešati.
Lisnato testo kada kupujete, najbolje da kupite već rastanjeno, a ukoliko nije, rastanjite ga oklagijom na debljinu od oko 2-3 mm u oblik pravougaonika.
Dužinom dužeg kraja testa, 2 cm od ivice, rasporediti začinjene jabuke. Preklopiti drugim krajem testa, pa viljuskom pritiskati krajeve testa, da se što bolje slepe.
Oštrim nožem zasecati gornji deo testa u razmaku od oko 3 cm, premazati umućenim jajetom i peći na 200*C oko pola sata.
Ostaviti štrudlu da se ohladi, posuti prah šećerom, iseći na komade i poslužiti.
Napomene
Ovo je jedna od more vrsta tradicionalnih austrijskih štrudli sa jabukama. Ja ih lično obožavam, bilo da su od lisnatog testa ili domaćeg umešenog testa, a još ako uz nju poslužite vanila sos, eto radosti u kući. Ovo je ona lakša i brža varijanta, ali jednako ukusna i mirišljava.Poslovica za danas:-"Hartija i ćuprija trpe sve."-