400grvoća po izboru (maline, kupine, višnje, šumsko voće..)smrznutog ili svežeg
4kašikešećera
100mlvode
1kesicapudinga od vanile
50grputera ili margarina
Uputstvo
Prvo skuvati voćni fil. U šerpicu staviti voće i šećer i kuvati nekoliko minuta, da se voće malo raspadne. Razmutiti prašak za puding sa vodom, pa sipati u skuvano voće i pustiti da vri par minuta, dok se fil ne zgusne. Na kraju dodati puter, izmešati i ostaviti fil sa strane, pa spremiti drugi fil.
U šeršicu sipati deo mleka i staviti da vri. U drugi deo mleka sipati prašak za puding i šećer i dobro izmešati, da nema grudvica. U provrelo mleko sipati razmućen puding, i pustiti da vri par trenutaka, da se puding skuva. Odmah dodati kokos i puter i dobro sve izmešati, da se puter istopi i sastojci sjedine.
Oba fila ostaviti 10 minuta da se prohlade.
Spremiti gotove korice za rozen tortu, a filove podeliti na 4 dela. Prvu koricu premazati voćnim filom, drugu koricu kokos filom i tako redom. Ja sam imala 8 korica u pakovanju, pa sam dobila 4 reda voćnog fila i 4 reda kokos fila, s tim, sto se poslednji deo kokos fila ostavi sa strane, pa se premaže na poslednju koru kada se kolač ohladi.
Dakle kolač nafilovati, završiti koricom i blago opteretiti nečim, da se kolač slegne i korice sljube sa filovima. Kada se kolač ohladio, premazati ga poslednjim delom kokos fila i posuti kokosom.
Kolač seći na štangle ili kocke i poslužiti.
Napomene
Ovo je pravi letnji kolač, nema pečenja, i gotov za pola sata, a ukus je neverovatan. Možda sam i dosadna sa ovim rozen kolačima, ali šta ću kada ih obožavam. Prosto se tope u ustima, a kombinacija voća i kokosa je pun pogodak.Poslovica za danas:-"Ko do dvadesete godine ne zna, a do tridesete nema, teško kući koja ga ima."-