Skuvati fil od mleka, jaja, šećera i brašna i ostaviti da se hladi.
Dok se fil hladi, ispeći korice. Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati orahe i brašno, pa polako varjačom izmešati smesu, da se sastojci sjedine.
Od ove smese ispeći dve korice u okruglom plehu, prečnika 24 cm. Kada se korice ohlade, preseći ih na pola, tako da se dobiju 4 korice.
Posebno umutiti puter, pa polako dodavati ohlađen fil, sve vreme muteći mikserom, da se dobije fina, glatka krema.
Sada filovati tortu. Fil podeliti na 4 jednaka dela. Koricu prvo premazati sa 2-3 kašike džema od kajsija. Preko naneti 1/4 fila i ravnomerno rasporediti preko kore. Na fil poslagati banane isečene na kolutove. Staviti drugu koru i ponavljati postupak. Tortu završiti korom, pa celu premazati poslednjom četvrtinom fila. Tortu posuti mlevenim orasima i ukrasiti jezgrima oraha.
Možete je odmah iseći i zasladiti se uz jednu vruću, crnu kaficu.