Prvo da objasnim za bakin kolač. Možete ga sami napraviti ili kupiti gotov, a što se tiče broja komada koji su potrebni, to ćete morati sami da odredite, jer se veličina kupovnih vafla razlikuje. Ova torta se ređa u obruč prečnika 22 cm, u dva reda, pa vi otprilike izračunajte, a ako neki vafl i ostane, neće se sigurno baciti. Ukoliko pravite domaći bakin kolač, dobićete već formiran krug i biće vam lakše za ređanje.
U vanglicu sipati slatku pavlaku, dodati učvršćivač za šlag i šećer u prahu, pa umutiti. Na kraju dodati maskarpone i karamel sirup i još jednom izmiksati, da se sastojci sjedine.
U obruč, prečnika 22cm, staviti na dno jedan red bakinog kolača ili vafla, preko staviti polovinu fila i ravnomerno rasporediti. U sredini fila napraviti blago udubljenje, prečnika 5-6 cm, pa u njega naliti 3-4 kašike karamela, a okolo rasporediti maline.
Preko staviti drugi red bakinog kolača i premazati ostatkom fila.
Posebno istopiti čokoladu sa uljem, dodati iseckane lešnike, izmešati i preliti preko fila. Ovako složenu tortu ostaviti u frižider na par sati, da se ohladi i stegne.
Iseći na kriške i poslužiti.